DELA
Foto: Jonas Edsvik

Äntligen setvinst för JIK-damerna

VOLLEYBOLL. JIK:s damlag vann både division I på hösten och Vårettan förra säsongen och säkrade därigenom en plats i Sveriges nästa högsta serie: från och med i höst kallad division I i stället för Superettan.

Men flera av de tongivande spelarna har lämnat laget sedan dess, och det nya unga JIK har haft en tung inledning på sitt division I-äventyr.

Laget stod på fem förluster på lika många matcher inför lördagens match mot tabellfemman Västerås VBK i Vikingahallen. Åländskorna hade dessutom en nolla i setvinstkolumnen, så glädjen var stor när Ida Wiklöf smashade in 25–20 i andra set och ordnade säsongens första setseger.

Västerås hade tagit det första setet klart (25–13), och vann även i tredje med 25–19. I det fjärde var ett heroiskt kämpande hemmalag nära att ordna fram ett avgörande i skiljeset vid ställningen 22–23.

Men gästerna kunde avgöra via två raka bollvinster och spika segersiffrorna till 3–1 i set.

JIK är fortsatt sist i tabellen efter sex omgångar, men det vunna setet mot Västerås ger mersmak inför fortsättningen.

– Vi har många nya spelare i laget som nu känner att vi kan vinna i den här serien. Kan vi ta ett set mot tabellfemman kan vi fortsätta att ta setvinster mot andra lag, och även börja vinna matcher. Jag tror att det betyder jättemycket för självförtroendet. Vi lyfts av det här, säger Melina Mangs.

Oskar Magnusson

Läs mer i måndagens Nyan