DELA

Äntligen Niskala!

FOTBOLL. Mika Niskala satte sent om sider sin signatur på pappret i fredags och IFK Mariehamn har nu 17 kontrakterade spelare inför nästa säsong.
Beskedet har dröjt, men i dag blev det klart. IFK Mariehamns mittfältare Mika Niskala har skrivit på ett nytt avtal för inkommande säsong med klubben.
– Vi är mycket nöjda med att Mika spelar med oss även nästa säsong, säger klubbdirektör Peter Mattsson.
Samtidigt har två spelare förlängt sina avtal. Lagkapten Daniel Ahnström har skrivit på fram till 30 november 2008 medan backen Jani Lyyski förlängt till 31 november samma år.
Klubben fortsätter således på den inslagna linjen att hantera spelartruppen och dess förändringar långsiktigt.
– Huvudmålsättningen inför 2007 är att behålla den starka stomme som förde laget till en fin femte plats i ligan 2006. Detta måste också anses ha uppnåtts efter att vi nu har avtal med 13 stycken av de 14 stycken spelare som deltog i mer än tio liga matcher senaste säsong, säger Mattsson.

Söker förstärkning
I dagsläget har IFK 17 spelare kontrakterade samt fyra juniorer under en trialperiod.
– Som helhet ser stommen mycket stabil ut, säger Mattsson och fortsätter:
– Inför 2007 hoppas vi mycket på att spelare som Kristoffer och Alexander Weckström samt Anders Överström ska blomma ut på riktigt. Dessutom fortsätter vi med att söka några lämpliga spelare som kan komplettera truppen och gärna direkt kan kriga om en plats i första elvan, i första hand en mittfältare och back. Bredden i truppen försöker vi klara med åländska talanger.
Tränar- och spelarbudgeten för nästa år beräknas växa med drygt 28 procent jämfört med år 2006; från 350.000 euro till 450.000 euro. Motsvarande ökning 2006 jämfört med 2005 var närmare 100 procent.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax