DELA

Ännu en hemmaförlust för IFK Mariehamn

FOTBOLL. IFK Mariehamn inkasserade ännu en förlust på WHA i går kväll när Antti Kuismalas MyPa kom på besök.
– Vi gjorde en dålig match och jag tycker inte att vi var värda att vinna, säger IFK:s mittfältare Tamás Gruborovics efter slutsignalen.
IFK Mariehamn och MyPa låg på trettonde respektive tolfte plats i tabellen inför gårdagens match. Och det var två jämna lag som möttes på WHA. I första halvlek skapade inget av dem särskilt många farligheter. Några halvchanser åt vardera håll radades upp, men avsluten gick allt som oftast över eller förbi.
I den 27:e minuten gjordes matchens första mål. MyPas Ilari Äijälä tog sig fram på vänsterkanten. Johan Carlsson, som fick agera ytterback eftersom Patrik Rikama var sjuk, gav Äijälä för mycket utrymme och yttern slog ett bra inlägg som Tosaint Rieketts släppte till anfallskollegan Maxim Votinov. Votinovs skott lämnade Willis Ochieng i IFK:s mål chanslös.
IFK reducerade innan första halvlek var över. Tamas Gruborovics hittade Mikko Paatelainen med en lysande djupledspassning och Paatelainen satte bollen i mål bakom tidigare IFK-målvakten Antti Kuismala.
I början av andra halvlek hade IFK tre fina chanser, chanser som alla kom efter att Ochieng snabbt hade satt igång spelet med en lång inspark. Men bollen gick inte i mål. I stället var det MyPa som gjorde sitt andra mål i den 62:a minuten. Rieketts tog sig fram på högerkanten och avlossade ett skott, Ochieng lämnade retur och Votinov petade bollen i mål. Båda lagen hade sedan ytterligare några lägen. Den vassaste chansen kom på övertid när Marcus Olofsson spelade fram Paatelainen. Han missade dock när han skulle placera bollen i så gott som öppet mål.
– På något sätt kan vi bara inte vinna här hemma i år. Vi har inte ens tur här. Vi hade ju chanser i dag fast vi inte spelade bra men de sitter inte. Jag är jättebesviken, säger Gruborovics.
Läs mer i Nyan i morgon och se höjdpunkterna från matchen, spelar- och tränarintervjuer samt expertanalys med Daniel ”Ahna” Norrmén i Sportmagasinet i Åland 24 i morgon kväll.

Malin Lundberg


Foto: Jonas Edsvik