DELA
Foto: Ida K Jansson

Han vann Bollhallamästerskapen

TENNIS. Dan Andersson blev herrsingelmästare i årets upplaga av Bollhallamästerskapen.
– Det har varit ganska tufft, säger Andersson.
Tre spelare, Dan Andersson, Zacharias Forsström och Isak Bolin, gjorde upp i herrsingeln under årets Bollhallamästerskap. Turneringen pågick från fredag till söndag. Andersson utmanades flera gånger, trots att han tog hem båda matcher i turneringen.

– Målet är alltid att vinna. Men jag har haft det ganska tufft. I matchen mot Zacharias (Forsström) låg jag under, säger Andersson och fortsätter:

– Jag har inte tävlat på ett år så det var lite ovant. Jag har varit en del skadad. Zacharias har blivit mycket bättre under den tiden.

I fredagens herrsingelmatch tog Andersson hem första set med 6–4, medan Forsström spelade bättre i andra set (4–6). Därefter avslutade Andersson med 10–8 i sista set.

Saknade fler herrar

I går avgjordes det, då Andersson spelade hem både första och andra set mot Bolin (6–3, 7–5). Utöver dessa tre herrar deltog ett 60-tal andra spelare, både juniorer och seniorer, från Mariehamn Lawn-tennisklubb i Bollhallamästerskapen.

– Jag tycker det är ett bra upplägg och det är kul att så många som möjligt får spela. Det kunde har varit lite fler på herrsidan men med juniorer är det väldigt bra, säger Andersson.