DELA

Ålänningar sköt hem SFS-medaljer i viltmål

SKYTTE. Jens Harberg (bilden) tog fyra individuella medaljer när SFS-mästerskapen i viltmål avgjordes i Sibbo i helgen. Tillsammans med Ted Holmström och Ralf Lindholm sköt han även hem tre lagmedaljer till Åland.
Harberg tävlade i A70-klassen i helgens tävling. Han tog en guldmedalj i gris normallöp med poängen 295. I Älg dubbel- och enkelskott räckte poängen 208 respektive 206 till silvermedaljer. Silver blev det också i svin blandlöp där Harberg stannade på 269 poäng.
Ålands sportskytteförenings lag, där Hagberg, Ted Holmström och Ralf Lindholm ingick, tog två silver och ett brons. Silvren kom i grenarna gris blandlöp och älg dubbelskott. Poängen stannade på 974 i gris blandlöp och 406 i älg dubbelskott. I älg enkelskott tog Åland ett brons med poängen 425.
Ted Holmström och Ralf Lindholm tävlade också individuellt, Holmström i A-klassen och Lindholm i A60-klassen. Holmström slutade femma i älg enkel- och dubbelskott och sexa i gris normallöp och svin blandlöp. Lindholm blev fyra i gris normallöp och svin blandlöp, femma i älg dubbelskott och sexa i älg enkelskott. (ml)