DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>TEKNOLOGJUBEL Uppsalateknologerna vann kvalet till division II mot IK Sätra. Ålänningarna David Eriksson och Mattias Nyman syns stående uppe till höger i bild. Alfons Sjöman, iklädd vitt pannband, syns i mellersta raden.

Ålänningar bakom Uppsalatriumf

INNEBANDY. Det kryllar av ålänningar i IBK Uppsala Teknologer.

I helgen kvalade herrlaget upp till division II.

– Föreningens absolut största framgång, jublar tränaren David Eriksson.
IBK Uppsala Teknologer spelar i division II nästa säsong.

Detta efter ett kvaldrama där laget slog Gävlelaget IK Sätra med totalt 11–10 över två matcher.

I den första matchen på hemmaplan vann IBK med 9–6. I returen vann Sätra med 4–2 hemma i Träffen Arena, men det räckte alltså inte för att vända på underläget.

I Uppsala Teknologer finns en Ålandstrio: tränaren David Eriksson, lagledaren och spelaren Mattias Nyman samt backen Alfons Sjöman.

– En sjukt spännande match! Det här är den absolut största framgången i seriesammanhang för föreningen, vi har aldrig tidigare spelat i division två. Den här säsongen har vi dubblat vår poängskörd i division tre jämfört med förra året, säger David Eriksson om IBK:s grundserie som gav en tredjeplacering i tabellen och en plats i kvalet.

Förutom a-lagstrion finns ytterligare ålänningar i föreningen som också har ett u-lag som den här säsongen tog klivet upp i division V (Robin Malmberg) och ett damlag i divsion III med Fanny Eriksson, Matilda Nyman och Jenny Sjölund i truppen. IBK Uppsala Teknologer grundades 1994 av teknologstudenter vid Uppsala universitet.

 

Läs mer i tisdagens Nyan