DELA

Ålandssimmare imponerade på Neptuniaden i Stockholm

SIMNING. Sju åländska simmare deltog den gångna helgen på Neptuniaden i Eriksdalsbadet.

15-åriga Jessica Lindholm imponerade genom att slå personbästa på 100 meter fjäril med 1.08,29, en sänkning med drygt 1,7 sekunder från sin tidigare rekordnotering. Tiden gav en tredjeplats i F14-15-klassen som vanns av Mia Pentti från Jyväskylä. Tiden var också nytt åländskt åldersklassrekord i F17-klassen.

På halva distansen gick det ännu bättre för Lindholm som bärgade en åländsk seger på tiden 29,68, en förbättring av hennes tidigare personbästa med drygt tre tiondelar.

– Nu kommer Jessica att träna lite hårdare ett tag innan det blir att lätta på formen igen för tävlingen i Åbo och sommarens stora mål UMK på långbana den 17-19 juni, säger tränaren Göte Winé.

Lindholms IF Åland-kamrat Jenny Ek hade en fin helg i Åkersberga där hon plockade hem fem segrar i tävlingen Medley Cup.

***

Bror Myllykoski har av det 120-årsjubilerande Finska simförbundet förärats en plakett i silver. Ålänningen får utmärkelsen för sina insatser på såväl föreningsnivå som på den internationella scenen. Myllykoski har bland annat varit domare vid flertalet Europa- och världsmästerskap.

Bror Myllykoski torde vara den förste ålänning som förärats med Finska simförbundets silverplakett, skriver ÅID i ett pressmeddelande.

Utdelning kommer att äga rum i samband med något nationellt mästerskap senare i år. (om)