DELA

Åländsk häst gör V75-debut

TRAV. Ghost of Space, som ägs av ålänningen Mikael Pettersson, gör V75-debut nu på lördag på Bergsåker.
Ett lopp där tränaren Olle Alsén tror på en bra placering.
I V75-5 på Bergsåker utanför Sundsvall på lördag gör Ghost of Space V75-debut och i sulkyn bakom sitter tränaren Olle Alsén
– Hon har byggt en massa muskler under våren och sommaren så hon känns stark nu. Hon har dessutom tävlat tillräckligt bra det senaste och känns redo för V75, säger Alsén.
Ghost of Space är ett fyraårigt sto som har gjort elva starter hittills under 2009 och har i år sprungit in 84 271 kronor. Så här långt har det blivit två segrar, en andraplats och en tredje plats.


Seger ger 100.000 kronor
Vinner ekipaget 2.140 metersloppet på lördag är förstapriset 100.000 kronor. Men det kan bli tufft i och med voltstart i startspår nummer fyra.
– Jag är lite besviken över spår fyra för det blir snävt att vända i starten, och jag hade hoppats kunna gå upp i ledningen direkt. Så visst kommer loppet att bli tufft, men det finns ingen utpräglad favorit. Smyger jag mig upp och sen får en bra spurt så kanske, säger Alsén.
I startlistan i samma lopp återfinns bland andra Örjan Kihlström med River de Liton och Åke Svanstedt med Grace Southwind.
Hur stor chans bedömer du att Ghost of Space har att vinna loppet?
– Det vore långsökt att tro att hon vinner. Kanske att det finns en tioprocentig chans till det. Men hon känns bra och kan få ett bra resultat, säger Olle Alsén.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax