Åland Uniteds guldryck

FOTBOLL. Här är Åland Uniteds drömhelg.
Seger mot Honka med 3–2 samtidigt som värsta konkurrenten PK-35 överraskande föll mot TPS gör att ligaledningen nu är fyra poäng stor.
Honka-Åland United blev en svängig tillställning på Hagalund under lördagen.
Emilia Iskanius gav ÅU ledningen i första halvlek, men efter paus kvitterade Sini Vehviläinen efter en bjudning från ÅU:s högerback Ella Vanhanen.
En formstark Marianna Tolvanen såg till att ge United ledningen med ett vackert 2–1-mål i den 69:e matchminuten, men bara två minuter senare var det kvitterat på nytt. Den här gången av Riikka Hannula.
Men Åland United fick sista ordet tack vare Cynthia Uwak som efter en tilltrasslad situation kom fri och rundade Vera Varis i Honkamålet innan hon rullade in matchavgörande 3–2 med tre minuter kvar att spela.
Resultatet stod sig matchen in och betydde tre blytunga poäng för ett guldjagande ÅU.
Laget leder ligan med fyra poäng och tre matcher kvar att spela. Det kan man tacka TPS Ria Öling för; 20-åringens sanslösa fem mål gav Åbolaget en skrällseger med 6–2 mot ligatvåan PK-35.