DELA

Åland United-Stockholm 26–0

DAMÄLVAN
Åland United 6
Järla IF 0
Åland United 13
Essinge IK 0
Åland United 7
Sollentuna FK 0
IFFK ordnar varje år försäsongsturneringen Damälvan i Eckeröhallen.
Tre klubbar från Stockholmsområdet besökte Åland i helgen för att försöka ge ligalaget Åland United en match: Järla IF, Essinge IK och Sollentuna FK.
Men särskilt mycket till match blev inte division III-klubbarna för Åland United. Den finska ligatvåan inledde lördagen med att trycka till Järla med 6–0 – där nyförvärven Maegan Kelly och Julia Tunturi stod för två mål var – och avslutade den med att krossa Essinge med hela 13–0 (efter bland annat fem mål av skyttedrottningen Cynthia Uwak).
På söndagen rundades Damälvan av med ännu en ÅU-vinst, den här gången mot Sollentuna (7–0).
Totalt gjorde Åland United 26 mål på tre matcher och höll nollan i samtliga.


Gripenberg debuterade
Extra glädjande i de bakre leden är kanske att den från IFK Mariehamn inlånade målvakten Ann-Sofie Gripenberg fick hålla nollan i sin United-debut mot Essinge.
Offensivt, då?
– Med tanke på att vi startade med nio spelare som aldrig tidgare har spelat för Åland United var det här en bra helg för oss. Spelarna måste få lära känna varandra, och i anfallsspelet fanns det bra intentioner, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
– Det var fint att se kombinationerna mellan Cynthia Uwak längst fram och de offensiva mittfältarna Maegan Kelly och Julia Tunturi. De hittade varandra direkt.

Läs mer i måndagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax