Åland United gör upp i Kuopio i kväll

FOTBOLL. Skadelistan börjar kortas ner och de har en bra träningsvecka i ryggen.

Åland Uniteds målvakt Ann-Sofie Gripenberg är redo för kvällens bortamatch mot Pallokissat.

– Vi ska se till att göra en bra match innan vi tar ledigt igen för landslagsuppehåll, säger Gripenberg.
I kväll väntar Pallokissat på bortaplan i Kuopio för Åland United. Laget ligger tre poäng från tabelltvåorna TPS och kommer senast från en Finska cupenseger i Esbo i måndags. Pallokissat körde över FC Espoo med 5–0, där tre av målen gjordes av skyttedrottningen Signy Aarna.

För Åland United blev det i stället ett snöpligt matchresultat i senaste omgången. ÅU tappade sin 2–1-ledning när det bara var tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Gästande FC Honka satte i en extra växel och segrade till slut med 3–2 och Åland United blev utan poäng.

– Vi hade bra grepp på matchen i första halvlek men i andra spelade vi mer defensivt och då lät vi Honka komma in i matchen, säger Ann-Sofie Gripenberg.