Bilden är från en annan match.

Åland United krossade TPS i Åbo

Åland United tog en enkel 5–0-seger i bortamötet mot TPS på fredagen.
Med tanke på mängden målchanser och en missad straff kunde det lätt ha slutat med större siffror.

Åland United reste till Åbo som storfavorit mot TPS. ÅU började matchen intensivt, och det första målet kom i den 13:e minuten. Efter en hörnspark föll bollen till lagkaptenen Sanni Ojanen, som placerade den i högra nedre hörnet med yttersidan. Ett långsamt rullande skott, men tillräckligt för att ge ÅU ledningen.

Efter många målchanser och ett nickmål av Aada Törrönen stod det 0–2 på tavlan när pausvilan inleddes.

I den andra halvleken anföll ÅU inte lika energiskt, men lyckades ändå göra tre mål. TPS kämpade hårt, men stod chanslösa mot det dominerande bortalaget.
Andra halvlekens mål gjordes av Dana Leskinen, Anna Nurmi och Jacqueline Hand. Det blev alltså fem mål och fem olika målgörare.

Vinsten, som var den sjätte raka för ÅU, betyder att man nu toppar Nationella ligan med samma poängmängd som HJK. Helsingforsklubben har ändå möjlighet att återta ledningen då de spelar sin match på söndagen mot seriejumbon ONS.