DELA

ÅIC: vill ha golf i Godby/Ämnäs

IDROTT. Ålands idrottscenter (ÅIC) vill se en golfbana i Godby/Ämnäs. På bolagsstämman i onsdags konstaterade man att en golfbana skulle skapa ett större genomflöde av kunder vilket kunde leda till ökad kostnadseffektivitet för bolaget.
Ålands idrottcenter anser att Godby/Ämnäs är den rätta platsen för att så många som möjligt ska dra nytta av en golfbana.
– Golfresort, större gym, en liten bowlinganläggning och en konstgräsplan är satsningar som skulle generera positiva effekter för hela samhället. Ålands Idrottscenter är ett av flera bolag och privatpersoner som hoppas att Ålands landskapsregering snart är öppna för en dialog kring en golfresort i Godby/Ämnäs, skriver Ålands idrottscenters verksamhetsledare John Holmberg i ett pressmeddelande.

Bästa året
På ÅIC:s bolagsstämma konstaterades också att 2009 är det bästa året hittills för bolaget.
– Rejäla omstruktureringar sänkte kostnaderna samtidigt som bra service och goda försäljningssiffror tillsammans skapade ökade intäkter, skriver Holmberg.
Resultatet blev ett nollresultat där de totala driftskostnaderna sjönk med ungefär 80.000 euro. Besökssiffrorna blev drygt 81.000 personer.
– Glädjande att antalet övernattningar på vandrarhemmet ökade vilket var bättre än för marknaden i stort och att simhallen ökade med cirka 2000 besökare till totalt 47.000 årsbesök på cirka 10 månader, skriver Holmberg.
I år är ÅIC:s största utmaning energikostnaderna. Den kalla vintern har gjort att värmekostnaderna stigit rejält. Glädjande är dock att besökssiffrorna fortsättningsvis håller hög nivå.

MALIN LUNDBERG