DELA
Foto: Fredrik Törnroos

ÅHSF går oviss framtid till mötes – åtta av nio i styrelsen hoppar av

HÄSTSPORT. Ålands hästsportförening (ÅHSF) står inför en oviss framtid då åtta av styrelsens nio medlemmar redan meddelat valberedningen att de kommer att lämna sina uppdrag, varav två i förtid.
Enligt uppgifter till Nya Åland ligger interna stridigheter bakom flera av avhoppen.

I slutet av september kallade ÅHSF:s valberedning till ett extrainsatt medlemsmöte på travbanan i Norrböle. Anledningen bakom mötet, som ägde rum den 8 oktober, är att man nu är på jakt efter en ny styrelse då åtta av nio medlemmar i den gamla avgår. Enligt Anna Ridderborg, som tillsammans med Anki Lind utgör valberedningen, har Mathias Sandberg (ordförande), Tomas Ahlqvist, Pernilla Blomros, Petra Söderman, Elin Andersén och Göran Lindholm (suppleant) meddelat att de inte ställer upp för omval medan Anja Karlsson och Johanna Johns begärt att få avgå i förtid, redan efter ett år. Den enda som, enligt Ridderborg, inte har meddelat någonting är suppleanten Jessica Falck.
– De senaste åren har det bytts ut ganska många styrelsemedlemmar men det här är ett extremfall, säger Ridderborg och fortsätter:
– Det var också därför som vi, jag och Anki, kände oss tvungna att kalla till ett medlemsmöte, för att sondera terrängen efter nya kandidater. Det är inte så lätt att ta fram ett underlag om man inte har tillräckligt med namn att utgå ifrån.
– Vi vill inte skrämma upp folk för mycket men samtidigt är det ändå viktigt att man förstår hur allvarliga konsekvenser det kan bli om det inte finns folk som är redo att ta över.
Enligt Ridderborg dök 10–15 personer upp på medlemsmötet varav endast en representant från den nuvarande styrelsen.
– De som var där var engagerade. Nu känns det i alla fall som att vi får ihop till en ny styrelse, säger Ridderborg.