DELA
Foto: Johan Backas/Åbo Underrättelser<07_Bildrubrik>EN MATCH KVAR En landskamp återstår innan Adelina Engman gör bokslut för 2015 års säsong där det blev en sjätteplats i allsvenskan för hennes Göteborg FC.

Adelina Engman mitt i gulddrama

FOTBOLL. Efter flera år som en av Åland Uniteds största stjärnor bytte Adelina Engman finska ligan mot damallsvenskan inför 2015 års säsong.

I söndags spelade ”Adde” från start för sitt Göteborg FC som föll (0–2) mot ett guldjagande Eskilstuna United inför 6 312 åskådare på Tunavallen.

– Det var en jämn match som kunde ha slutat lite hur som helst, men de tog vara på chanserna bättre än oss, säger Adelina Engman.

Eskilstunas seger räckte inte till SM-guld eftersom Rosengård slog Linköping och tog sin tredje raka titel.

Göteborg FC slutar sexa.

– Ett misslyckande med tanke på att vi siktade på Champions League (topp två-placering). Vi har haft en del otur med skador, men vi kan inte vara nöjda med en sjätteplats, säger Engman.

21-åringen fick göra tio matcher från start och hoppa in i sju under sitt debutår i allsvenskan. Poängskörden: tre mål och en assist.

–Det gick väl ungefär som jag hade förväntat mig. Jag var inställd på att det skulle bli lite mindre speltid, för det är ju stor skillnad på allsvenskan och finska ligan. I början var det faktiskt tungt att sitta på bänken, men jag har lärt mig av det och blivit lite starkare mentalt den här säsongen. Och så tycker jag att jag har utvecklats mycket som spelare, även om jag inte startat i alla matcher.

Läs mer i tisdagens Nyan