DELA

Ytterligare tre personer gripna i husrannsakan

Polisen bekräftar även under söndagsmorgonen i ett pressmeddelande att tre personer ganska snabbt kunde gripas för delaktighet i det väpnade rånet mot Strandnäs Grill & Minilivs.

I en husrannsakan kopplat till det väpnade rånet har dessutom tre ytterligare personer gripits. Personerna är misstänkta för grovt narkotikabrott. Nu har sex personer gripits i eftersöket efter rånet mot Strandnäs Grill & Minilivs.

Under lördagskvällen pågick en intensiv jakt efter misstänkta gärningsmän till det väpnade rånet mot Strandnäs Grill & Minilivs. Rånet inträffade vid 18.30 och polisen misstänker att ett handeldvapen har använts vid rånet.

Fältchef Christoffer Ahlfors uppgav sent under lördagskvällen till Nyan att de tre rånmisstänkta gärningsmännen greps i Mariehamn. Dessa gripanden har skett på två olika platser i Mariehamn. En person greps på Österleden och ytterligare två personer greps i närheten.

I samband med jakten på rånarna vidtog polisen ytterligare åtgärder, däribland genomfördes en husrannsakan i en bostad i Mariehamn, enligt pressmeddelandet. Vid detta tillslag hittades misstänkt narkotika.

Polisen grep därav tre ytterligare personer i det intensiva eftersöket. Dessa personer misstänks nu för grovt narkotikabrott. Härmed har alltså sex personer gripits i Mariehamn under dygnet efter det väpnade rånet i Strandnäs.

Stor väpnad polisinsats på Dinos

I den intensiva jakten under lördagskvällen gjorde polisen även ett stort tillslag på restaurangen Dinos.
– De var här och körde ut folk. Då var det även barnfamiljer här. Ingen visste vad som hänt och det var väldigt dramatiskt. Polisen hade västar och k-pistar, säger Tanja Mattsson, bartender på Indigo bar uteservering.

Hon säger att de inte grep någon person och att de fortsatte sökandet på andra restauranger, enligt henne ska det handla om Park.
På Park hotell säger personalen att det inte skett någonting på själva restaurangen under kvällen.
– Men två poliser sprang förbi utanför, säger en i barpersonalen.

Bara en bit därifrån, utanför Megasport på Norra Esplanadgatan, greps därefter en person av sju poliser, enligt uppgifter i Tidningen Åland.

Massivt beväpnat poliseftersök under kvällen

Den massiva polisinsatsen tog vid efter det väpnade rånet mot Grill & Minilivs i Strandnäs, som inträffade klockan 18.30 på lördagskvällen. När Nyan kom till platsen 19.40 under lördagskvällen var tre polisfordon på plats, inklusive en polishundpatrull. Flera poliser med hjälmar, automatvapen och full mundering hastade i samma stund iväg från den drabbade mataffären upp längs med Krokensvägen och uppmanar samtidigt skarpt Nya Ålands reporter att hålla sig bakom linjen.

Därefter fortsätter polisen i skingrad trupp att avsöka området.
De stoppar snart en bil som kommer körande i motsatt riktning. När Nya Åland senare frågar fordonets chaufför om vad polisen frågat efter, var dennes upplevelse att de hade varit skarpa i tonläget och att situationen hade varit allvarsam. De hade också tagit ett foto av honom.

När Nyan ber om en kommentar av en person med anknytning till butiken, hänvisar denne till polisen. Men enligt källor med insyn ska ingen ska vara skadad.

Enligt söndagsmorgonens pressmeddelande från polisen, fortskrider utredningen kring ärendet och hänvisar media till kontakt med aktuell förundersökningsledare på måndag.

VET DU NÅGOT OM RÅNET ELLER HUSRANNSAKAN?

TIPSA OSS PÅ TELEFONNUMMER 0457-313 44 44,

ELLER MEJLA: REDAKTION@NYAN.AX 

Veronika Åström

veronika.astrom@nyan.ax