DELA
Foto: Ida K Jansson

Rånutredningen fortgår

Polisen väntar in resultaten av kriminaltekniska undersökningar efter förra helgens väpnade rån i Strandnäs.

– Undersökningarna går inte i ett hafs, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.
Förra lördagen utsattes Strandnäs Minilivs & Grill av ett väpnat rån. Tre misstänkta greps under dramatiska former senare samma kväll. Två av dem släpptes under de närmaste dagarna. Den huvudmisstänkte – en svensk man i 20-årsåldern – försattes på fri fot efter häktningsförhandlingen förra onsdagen.

– Det är ganska normalt. Det ska finnas särskilda förutsättningar för att hålla personer frihetsberövade. Det ska finnas skäl varför, säger Olof Lindqvist.

Nu avvaktar polisen analyssvar från Kriminaltekniska laboratoriet.

– Jag går inte in på vad vi har skickat in. Men det är material som vi behöver göra laboratorieundersökningar på, säger han, och utesluter inte att det kommer att skickas in mer bevismaterial:

– Vi får se vad vi skickar in och vad som är behövligt.

Han tror att det kan dröja fram till sensommaren eller till hösten innan allt har analyserats, beroende på arbetsbelastningen.

– Vissa saker går snabbare. Men DNA brukar ofta ta ganska lång tid. Gällande fingeravtryck går det att hitta lite olika typer av laboratorieundersökningar som kan göras, säger han.

Den kvinna som greps i ett tillslag mot en bostad, där de misstänkta rånarna ska ha uppehållit sig efter rånet, är sedan förra veckan försatt på fri fot.

– Hon är fortsatt misstänkt för grovt narkotikabrott, men det fanns inte någon grund för häktning. Det finns ingen kopppling mellan rånet och det ärendet, som vi ser på saken. Det är två helt separata utredningar, säger han.

<”Byline e-post”>