DELA
Foto: Tom Wiklund

Yle: Misstänkta Viking Sally-mördarens hotfulla meddelanden

Svenska Yle skriver att mannen som är misstänkt för morden på Viking Sally 1987 hotade sitt ex för några år sedan och sade att ”jag är en mördare och kan bevisa det”.

 

Den danska mannen ska ha berättat för flera personer att han var en mördare enligt Svenska Yle. Hans senaste fängelsestraff är från 2017, för olaga hot mot sin ex-fru.

Då mannen hotade sin exfru lät han i textmeddelanden förstå att han var en mördare som inte hade åkt fast. Uttalandena framgår ur dokument som Yle fått av danska domstolar.”

Mordet och mordförsöket inträffade på Viking Sally natten till den 28 juli 1987 när fartyget trafikerade rutten Stockholm-Åbo. De tyska turisterna Klaus Schelkle, 20, och Bettina Taxis, 22, sov ute på fartygets helikopterplatta när de blev brutalt misshandlade.

Klaus Schelkle var vid liv när paret upptäcktes av andra passagerare men avled under helikoptertransporten till Åbo universitetssjukhus.

Utredningen återupptogs 2016 och i början av december meddelade Västra Finlands åklagardistrikt att man åtalar den danska mannen för mord och försök till mord. Han hävdar själv att han är oskyldig.