DELA
Foto: Viking Line

Wilén smyckar Glorys hytter

I september kan även privatpersoner börja boka biljetter på Viking Lines nybygge Glory. Det finns nästan tjugo olika hyttkategorier, som alla är utsmyckade av den åländska konstnären Jonas Wilén.

Nästa år är det tänkt att Vikings nya flaggskepp Viking Glory gå i daglig trafik på linjen Åbo – Mariehamn – Stockholm och i förra veckan öppnade man bokningen för konferensgäster.

Den 1 september öppnar man nu även bokningen för privatpersoners resor från den 1 mars 2022, det här berättar rederiet i ett pressmeddelande.

Fartyget, med kapacitet för 2 800 passagerare, inreds i samarbete med svenska arkitektbyrån Koncept, som tidigare har inrett bland annat Marski hotell i Helsingfors.

Små detaljer

Hytterna har utsmyckats av konstnären Jonas Wilén, välkänd för Nyans läsare bland annat för sina återkommande och samhällskommenterande målningar i tidningen under rubriken Veckans Wilén.

– Det känns väldigt kul att som ålänning, med ålänningens stora vana av att befinna sig ombord på ett fartyg, ta sig an uppdraget. På avstånd vill jag att verken ska spegla det man ser i våra gemensamma skärgårdsmiljöer, men vid en närmare blick avslöja en mängd små detaljer och symboler. Jag hoppas att resenärerna ska uppskatta mitt konstnärliga bidrag till nya Viking Glory, säger Jonas Wilén.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp