DELA

Viking-satsning gav rekord

Över en miljon passagerare reste med Viking Line under juli månad. Det är alla tiders rekord för rederiet.

Den inhyrda katamaranen Viking FSTR bidrog starkt till passagerarrekordet.
Viking Line har trafikerat på Östersjön sedan 1959 – men aldrig förr har passagerarvolymen varit så stor under en månad som i juli denna sommar.

Över en miljon passagerare trafikerade med Viking-färjorna under den förra månaden, närmare bestämt 1 021 890 personer. Det innebär en ökning på 9 procent jämfört med samma tidsperiod ifjol. Antalet forslade personbilar ökade också, de med 14 procent.

Främst är det passagerarvolymen på rutten Helsingfors-Tallinn som står för ökningen. Viking Line har för säsongen en inhyrd katamaran på rutten, med försäljningsnamnet Viking FSTR och har under sommaren tolv avgångar per dag mellan Helsingfors och Tallinn.

– Att utöka vår kapacitet mellan Helsingfors-Tallinn var en mycket lyckad satsning, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line.

– Det finns ett tryck på den rutten. Konkurrensen är knivskarp och det är inte en dag som är tråkig. Och kunderna i sin tur drar nytta av konkurrensen och kan välja vem de åker med. Nu har många valt oss, men jag har inte sett konkurrentens siffror än.

Passagerarantalet på Cinderella och Rosella har också ökat

Läs mer i onsdagens Nya Åland!