DELA
Foto: Jonas Edsvik

Viking nominerat till säkerhetspris

Viking Line har nominerats till säkerhetsbranschens pris Security Award 2017 för sitt arbete för minskad brottslighet ombord.

Security Awards utnämner sedan 2010 företag, organisationer och individer som på olika sätt har utmärkt sig i arbetat för ökad säkerhet i samhället. Viking Line är en av tre nominerade i kategorin Årets kommersiella satsning.

I motiveringen sägs bland annat att ”Viking Line har genomfört ett omfattande program för att minska antalet brott ombord: åldersgräns för kryssningsresenärer, stängd alkoholförsäljning i taxfreebutiken på helgkvällar, obligatorisk bagagescanning, 100 procentig ID-kontroll samt utökad kamerabevakning under dygnets alla timmar. Rederiet startade också en expertkommitté med polis, säkerhetschef, läkare, psykoterapeut, etikdoktor och sex- och samlevnadsexpert, med fokus på att hantera sexualbrott ombord. Bar- och restaurangpersonal har dessutom gått utbildning inom ansvarsfull alkoholutskänkning.”

– Resultatet är mycket starkt, och syns tydligt i statistiken i form av ett klart minskat antal brott och incidenter, sägs vidare.

Vinnarna utses av en jury som har satts samman av tidningen Skydd & Säkerhet och tillkännages vid en gala i oktober.