DELA
Foto: Susanna Skogberg

Viking Line återupptar Helsingfors-Stockholm-trafiken

Viking Line öppnar upp trafiken mellan Helsingfors och Stockholm den 6 juli. Det skriver Viking Line i ett pressmeddelande.

Den första avgången är med m/s Gabriella från Helsingfors. Resten av sommaren erbjuder Viking Line avgångar från Helsingfors via Mariehamn till Stockholm de datum som Gabriella inte gör specialkryssningar till andra destinationer. Därefter kommer fartyget att kontinuerligt gå från Stockholm till Helsingfors varannan dag.

Viking Lines trafik mellan Helsingfors och Stockholm har stått still sedan mars 2020. Från och med den 21 juni 2021 lättar Finlands regering upp inreserestriktionerna så att fritids- och arbetsresande åter tillåts för alla inom Schengen och EU som uppfyller kvarstående villkor.

”Med beaktande av att pandemiläget nu lättat så tar vi tacksamt emot detta myndighetsbeslut. Vi ser fram emot att få igång en normal trafik mellan våra grannländer efter att resandet varit avstängt under en så lång tid. Vi är många som saknat denna naturliga trafikförbindelse”, skriver Jan Hanses, vd för Viking Line, i pressmeddelandet.

Alla passagerare som reser till Finland ska, enligt THL:s rekommendation, uppvisa intyg om minst en dos coronavirusvaccin, intyg om negativt coronavirustest, eller intyg om att man redan haft coronavirusinfektion. Kryssningspassagerare som inte varit i land i ett annat land, och barn under 16 år behöver inte uppvisa intyg.

Rederiet påminner om att det alltid är resenärens ansvar att se till att nödvändiga villkor för inresa till Finland uppfylls, och hänvisar till rederiets egna hemsidor och till inrikesministeriets och gränsbevakningens information.