DELA

Viking donerar 100 000 till universitet

Viking Line donerar 100 000 euro till Helsingfors universitet, som är landets största center för Östersjöforskning och -undervisning, berättar rederiet i ett pressmeddelande.

”Helsingfors universitet bedriver viktig forskning om Östersjön, och Viking Line vill understöda arbetet med en donation på 100 000 euro. Genom donationen stöder man havsforskningen vid bland annat Tvärminne zoologiska station, som universitetet upprätthåller. Stationen bedriver forskning kring exempelvis mångfald och ekosystem samt effekten av mänsklig verksamhet i Östersjön.” skriver man i pressmeddelande.

– Östersjöns tillstånd håller sakta på att förbättras, och det långsiktiga arbetet för att minska näringsutsläppen börjar ge resultat. Men det finns ännu mycket att göra, och därför är det ytterst viktigt att grundforskningen får stöd, säger Alf Norkko, professor i Östersjöforskning i pressmeddelandet.

Bilden från vänster: kansler Thomas Wilhelmsson, Helsingfors universitet, Jan Hanses, Vd, Viking Line och Alf Norkko, professor, Helsingfors universitet

Läs mer i morgondagens Nya Åland.

Anna Björkroos