DELA
Foto: Stefan ÖhbergBRA RAMP Om det blir en ny skejtpark vill skejtarna och kickboardarna behålla ett par av favoriterna, bland annat den här rampen. Här är Beppe lantz, Lukas Lantz och Mio Lomner i farten.

”Vi är inga gangstrar”

– Killarna i söndags var inte skejtare.

De unga i skejtparken gillar förslaget om att det alltid skall finnas en vuxen på plats.
Nya Åland skrev i går om att föräldrar slår larm om allvarliga trakasserier i skejtparken i Mariehamn. Det handlar om mobbning och hot, i söndags blev barn till och med jagade av en äldre kille med kätting.

Föräldrarnas föreslår att de vuxna skall turas om att finnas vid parken, ett förslag som får klart godkänt av skejtarna själva.

– Det är jättebra om här alltid finns en förälder eller vuxen. Det blir lugnare då, säger ett gäng som Nya Åland träffar i parken i går.

Ett par av barnen var på plats under bråket i söndags.

Vad hände egentligen?

– Det kom tre åttaåriga killar. De jagade oss och så hämtade de en storebror, han var kanske 14–15 som kom med en kätting och jagade oss.

Var det otäckt?

– Lite

Känner ni killarna?

– Jo, det gör vi. Men killarna i söndags var inte skejtare, det var ett annat gäng.

Är det mest andra som kommer hit och bråkar?

– Ja. Vi är inga gangstrar. Det är ovanligt att det blir bråk mellan oss som är här hela tiden och blir det så är det inte allvarligt och går snabbt över. Tidigare har det funnits rivalitet mellan skejtare och kickboardare men det har blivit mycket bättre och är inget problem längre i dag.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!