Våsc tvingas till kval

INNEBANDY. Det krävdes två segrar och hjälp från andra resultat, men redan i första matchen blev det förlust och därmed stod det klart att det blir kval för Våsc
– Nu är det första helgen i april som fokus ligger på, sa tränare Jani Westerlund efter helgens matcher.

Två segrar på lika många matcher var de förutsättningar som gällde för Våsc:s damer vid lördagens bortamatcher i Björneborg. För att chansen att missa kvalspel skulle kunna bli verklighet krävdes även hjälp från andra resultat.
Första matchen mot SBS Wirmo var det första hindret på vägen mot nytt kontrakt och visst visade laget att de ville ta chansen. Våsc skapade mängder med chanser men då dessa inte satt, blev det istället mål bakåt och i en jämn match är det sådana här detaljer som avgör.
Första perioden slutade 1–2 efter att Mikaela Lindholm gjort mål i numerärt överläge. Andra perioden blev mållös trots flera klara målchanser för Våsc-spelarna. I den tredje perioden gjorde lagen varsitt mål (Fanny Boman gjorde Våsc:s) och Våsc hade chanser att kvittera, även om det hade saknat betydelse då endast seger räknades.
I lördagens andra och betydelselösa match mot RunU blev det återigen en provkarta på missade avslut men till sist vann Våsc med 1-0 efter mål av Mikaela Lindholm. Nu väntar kval första helgen i april.

Text: Håkan von Krusenstierna