DELA
Foto: Erkki SantamalaLETAR SPELARE Division II-laget NGD behöve bredda truppen om det ska bli fortsatt seriespel till hösten.

Öppen träning – innan seriedörren stängs

INNEBANDY. Ålands enda damlag i det finska seriesystemet ordnar öppen träning i kväll.

Ambitionen är att bredda truppen.

– Försvinner NGD tror jag daminnebandyn dör ut på Åland, säger tränaren Ramona Hildén.
BK NGD – som Våscs damlag kallas – har länge haft problem med tunna trupper. I den nyligen avslutade säsongen hade division II-laget en kärntrupp om femton spelare och blev seriefemma, men manskapet tunnades ut med tiden.

– I nuläget har vi bara sju spelare som har sagt att de fortsätter till hösten. Vi har sagt att vi vill ha tjugo till nästa säsong, säger Ramona Hildén.

För att sondera den åländska innebandyterrängen håller NGD därför öppna träningar tre torsdagar i rad med start klockan sju i kväll i Baltichallen.

– Vi vill se hur intresset ser ut för att spela innebandy i division två. Hittills har vi sjutton spelare som anmält sig till träningen via Facebook, säger Ramona Hildén om en framtid som ser snårig ut.

– Det är kris när lag försvinner ur den åländska serien, försvinner NGD tror jag daminnebandyn dör ut på Åland. Att ge upp en plats i division två och sen försöka starta om på nytt framöver tror jag blir ett för stort steg att ta. Samtidigt orkar vi inte hålla på som vi har gjort de senaste säsongerna med alldeles för tunn trupp.