DELA
Foto:

Vapen hittades i husrannsakan

En Mauser-pistol hittades när polisen gjorde husrannsakan hemma hos den 60-åriga åländske mannen som misstänks för grova brott mot en äldre kvinna.

Mannen är nu misstänkt även för vapenbrott.
I september avslöjade Nya Åland att ålänningen misstänks för grov förskingring, grovt ocker och försök till grov förskingring mot en äldre kvinna, också hon med rötter på Åland, som han gift sig med och sedan skinnat på pengar och egendom. De misstänkta brotten har begåtts i Åbo under tiden 2013–maj 2015.

I tisdags gick tiden ut i Egentliga Finlands tingsrätt för ett av de beslag som gjordes vid husrannsakan hemma hos mannen i september i fjol i samband med förundersökningen. Polisen hittade då en Mauser-pistol som mannen inte hade licens för och som därför togs i beslag för tre månader.

Vapnet är fortsättningsvis beslagtaget, meddelade förundersökningsledare Jari Riiali vid Åbopolisen i går.

– Det är ett olovligt vapen och det är ännu oklart hur det går med det, om det tillfaller staten eller säljs på auktion, säger han.

Också andra beslag som gjordes vid husrannsakan i maj ingår i utredningen, till exempel kontanter och handskrivna protokoll och avtal som hittades vid husrannsakan och som tagits om hand av polisen. Handlingarna har skickats till Centralkriminalpolisen för handstilsanalys som väntas vara klar framåt våren.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!