DELA
Foto: Stefan Öhberg

Ungdomar misstänkta för grovt rattfylleri

Polisen hade en arbetsdryg natt mellan fredagen och lördagen. Bland annat ungdomsfylla och grova rattfyllerier förekom, där förarna kört mopeder efter att druckit alkohol.

Under fredagskvällen och natten till lördagen fick polisen anmälningar om ungdomar som drack alkohol på flera platser. Polisen besökte platserna och kunde konstatera att ungdomar var i rörelse. En av ungdomarna gjorde sig skyldig till rattfylleri med mopedbil i Jomala. En patrull stoppade mopedbilen och utförde alkotest på föraren, vilket gav utslaget 0,56 mg/l. Föraren misstänks för grovt rattfylleri.

En ny anmälan gjordes kort därpå om en trafikolycka i Ämnäs med moped. En patrull åkte iväg till platsen. Polisen antar att det rörde sig om samma mopeder som vid Nya Godbyvägen. På olycksplatsen påträffades två personer och en moped. Båda personerna hade färdats på mopeden och fördes till akuten med ambulans för kontroll av eventuella skador. Personerna var berusade och eftersom oklarheter rådde misstänks båda för grovt rattfylleri . Den andra mopeden hade enligt vittnen avvikit från olycksplatsen.

Polisen anser att oroväckande många grova rattfyllerier med mopeder skedde under natten. Föräldrar uppmanas diskutera med sina ungdomar om alkoholförtäring och motorfordon. I nattens äventyr skadade två ungdomar sig lindrigt, men det hela kunde ha slutat riktigt illa.

Läs mer i söndagens Nya Åland!