DELA
Foto: <07_Bildrubrik>UR DOMEN Det beslagtagna haschet var värt över 16 000 euro, framgår av domen.

Ungdomar dömda för omfattande knarkbrott

När poliserna kom till bostaden i norra Mariehamn möttes de av två påtända ungdomar som var aggressiva och hotfulla.

Utredningen avslöjade omfattande knarkförsäljning.
I går fick de tre ungdomarna, två killar och en tjej i dryga 20-årsåldern, sina domar av tingsrätten. Den äldre killen dömdes till ett år och 20 dagar och den yngre killen till fyra månader och 20 dagar fängelse. Tjejen dömdes till sex månader fängelse. Straffet blev villkorligt för alla tre.

Raden av knarkbrott avslöjades i och med händelsen när poliserna kom till den ena killens och tjejens gemensamma bostad i fjol på grund av ett misstänkt lägenhetsbråk.

En av poliserna har berättat att han, när patrullen kom till lägenheten, genom fönstret hade sett den yngre mannen ligga i kramper på golvet. Mannen steg upp och kom ut och var då hotfull och upprörd.

Den äldre av ungdomarna hittades på sängen i sovrummet. Båda uppträdde okontrollerat och sparkade mot poliserna. Enligt den unga kvinnan hade alla tre tagit LSD innan poliserna kom till bostaden.

Vid husrannsakan hittades 822 gram hasch i bostaden. I förundersökningen framgick det att en omfattande försäljning av hasch hade förekommit i lägenheten.

Läs mer i papperstidningen!