DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>ANHÅLLNAFem män sitter nu anhållna för våldtäkten på Silja Galaxy.

Två häktas för våldtäkt på färja

Tre unga män begärdes under dagen häktade för inblandning i en grov våldtäkt ombord på kryssningsfartyget Silja Galaxy. Männen, 18, 19 och 19 år, är samtliga hemmahörande i Västmanland. Häktningsförhandlingarna hölls i eftermiddags.

Under förhandlingarna i Stockholms valde tingsrätten att häkta de två 19-åringarna medan 18-åringen släpptes, men misstankarna mot honom kvarstår, skriver Aftonbladet.

– Han har varit i hytten till och från, men har inte haft något sex. Istället har min klient umgåtts med andra kompisar, säger 18-åringens advokat Åke Broné till tidningen.

De två 19-åringarna är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

– Han har lämnat en berättelse, men vad den innehåller vill jag inte gå in på, säger den enes advokat Martin Beskow i tingsrätten.

Våldtäkten ska ha ägt rum på en studentkryssning natten mellan tisdag och onsdag och fyra män greps efter utpekande när fartyget anlände till Värtahamnen i Stockholm på onsdagseftermiddagen. En femte person greps på torsdagskvällen och förhördes med en offentlig försvarare närvarande under fredagen. Tidigare satt alltså fem män anhållna för våldtäkten men två av dem släpptes i går kväll då misstankarna kunde avskrivas helt, enligt Åklagarmyndigheten.