DELA

Två greps för narkotikabrott

Två personer har gripits misstänkta för narkotikabrott, ordningsförseelse, samt snatteri i Mariehamn efter ett tips. När polisen påträffade personerna så konstaterades att de var ordentligt påverkade. Vid en visitering påträffades olika narkotikapreparat, narkotikarekvisit, knivar och yxa, samt en stulen cykel.

En dispyt om städning ledde till att polisen fick göra påhälsning i en bostad i Mariehamn för att medla. Polisen har också under kvällen uppmanat två redlöst berusade personer att, i stället för att ställa till oreda i Mariehamn, ta sig i kragen och gå hem.

Under måndagen fick också en person interimistiskt körförbud efter att ha framför en personbil i 125 kilometer i timmen på en 70-väg på Önningebyvägen i Jomala. Personen är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

I Sund, Kastelholm skedde en krock mellan en personbil och ett rådjur. Incidenten orsakade inga personskador, däremot avled rådjuret och materiella skador uppkom på fordonet. Även ett fordon i Mariehamn fick under måndagen materiella skador, men denna gång handlade det om skadegörelse då en bilruta krossades av en sten.