DELA
Foto: Stefan Öhberg

Viggen ersätter Alfågeln – tvärgående ställs in till och med måndag

Alfågeln har drabbats av tekniska problem och istället sätts Viggen in från och med lördag.
Tvärgående linjens avgångar ställs in fram till och med måndag.

Landskapets infrastrukturavdelning meddelar att Alfågeln har tekniska problem och beräknas vara ur trafik till åtminstone onsdag den 22 juni.
Som ersättande fartyg på linjen Hummelvik-Torsholma sätter man istället in Viggen. På linjen Åva-Osnäs ersätter Odin. Båda ersätter från och med i dag, lördag, och fram till Alfågeln är tillbaka i trafik.
”Tvärgående linjens avgångar fram till och hela måndag 20 juni ställs in varefter M/S Ejdern ersätter från tisdag”, skriver landskapets infrastrukturavdelning som också meddelar att man uppdaterar informationen på måndag.

Det var på fredagkvällen som Alfågeln fick tekniska problem. De två avgångarna som ställdes in på fredagen skulle gått klockan 18.15 från Hummelvik och klockan 21.00 från Torsholma. Ingen ersättande trafik för fordon kunde sättas in.
Istället ordnades passbåtstrafik från Hummelvik i två turer. Första turen sköttes av Sagolik Service som tar åtta personer. Den avgick klockan 18.20. Den andra turen beräknades avgå mellan klockan 20.30 och 21.00 med plats för 25 personer och sköttes av Ålands Sjötrafik.

Texten har uppdaterats.

Jonathan Vik
Ida K Jansson