DELA
Foto: Jonas Edsvik

Tre incidenter till sjöss

En båt gick på grund, en annan blev utan bränsle och en tredje fick problem med motorn. Ålands sjöräddningssällskap hjälpte till i alla tre fall under torsdagen.

Vid 13-tiden började en segelbåts motor ryka på sin färd över Lumparn. Ombordvarande säkerställde att det inte var frågan om någon brand och fortsatte sin färd med segel. Vid sundet mot gästhamnen i Kastelholm behöver båten åndå hjälp av sjöräddningen för att ta sig in hamnen.

Vid 16-tiden larmas sjöräddningen av en båt som kört på grund i närheten av Lervik. Rescue Svante G åker ut och med hjälp av Rescue Runner kan man dra loss båten från grundet. Båten fick inga skador och kunde fortsätta sin färd.

Genast efter uppdraget i Lervik larmas sjöräddningen om en båt som blivit utan bränsle i närheten av Mariehamn. Problemet avhjälps med att sjöräddningen överräcker en dunk bränsle.

Under dagen rycker sjöräddningen också ut på uppmaning av sjöräddningen i Åbo efter att nödraketer setts öster om Sottunga. Sjöräddningen hinner ändå bara ut från sin hamn innan larmet blåses av.