DELA
Foto: Viking Line

Tre åtalas för grov gruppvåldtäkt på färja

– Stämningen har varit hänsynslös och rå, säger den våldtagna kvinnans målsägarbiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz till Aftonbladet.

Nya Åland har tidigare berättat om den grova våldtäkt som misstänkt ha begåtts ombord på färjan Cinderella, natten mellan den 27 och 28 februari i fjol. Tre män i 30-års åldern åtalas för att våldtagit en ung kvinna flera gånger i en hytt. Under våldtäkterna ska männen även ha tagit strypgrepp och slagit kvinnan.

Enligt Aftonbladet, som läst åtalet,  säger vittnen att kvinnan var kraftigt berusad när hon gick ner i en hytt tillsammans med tre, för henne, okända män. Dagen efter ska kvinnan varit varit chockad och haft flera synliga blåmärken. Hon har även berättat för flera ombord att hon blivit våldtagen.

Kvinnans målsägarbiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, säger till Aftonbladet att hennes klient fortfarande, ett år senare, mår mycket dåligt av händelsen.

Nästa vecka inleds rättegången i Södertörns tingsrätt i Sverige, där männen är bosatta.  Alla tre män nekar till brott. De menar att det sexuella umgänget var frivilligt, skriver Aftonbladet.