DELA
Foto: Stefan Öhberg

Trafikbrott och misshandel under midsommaren

Polisen hade fullt upp med trafikövervakning under veckoslutet. På Polisens hemsida skriver man att det på midsommarafton upprättades nykterhetskontroller i Jomala och Mariehamn. Av totalt 23 kontrollerade förare blåste en positivt i alkometern, men under gränsen för misstänkt rattfylleri.

Även på midsommardagen upprättades en trafikkontroll, då i Lumparland. Totalt 14 förare kontrollerades och alla var nyktra.

Under midsommardagen och natten till söndagen utfördes flera uppdrag samt ingripanden på grund av berusade personer, aggressiva personer, misstänkt rattfylleri, skadegörelse och misshandel. Misshandeln resulterade i lindriga fysiska skador.

Under veckoslutet noterades sammanlagt tio fortkörningar. I ett av fallen misstänks föraren även för grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten samt två fall av trafikförseelse. Föraren delgavs ett interimistiskt körförbud.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp