DELA

Tomas Sjödahl blir ny fraktdirektör för Eckerö Line

Tomas Sjödahl tillträder den 21 november i år. Han har 25 års erfarenhet av internationell logistik och har bland annat verkat som styrelsemedlem och verkställande direktör för Oy Victor Ek Ab. Det skriver Eckerö Line i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att få välkomna en logistikexpert som Tom Sjödahl med mångårig erfarenhet till vårt team. Eckerö Lines fraktverksamhet har ökat kraftig de senaste åren och i och med att den internationella logistiken i Europa söker nya rutter, kommer vår tillväxt att fortsätta, säger Eckerö Lines vd Taru Keronen i pressmeddelandet.

– Internationell spedition, gummihjulstrafik, fartygsklarering, förtullning samt rederirepresentation är mina styrkor. Hela min yrkeskarriär har på sätt eller annat haft anknytning till sjöfart men jag har inte tidigare jobbat för ett rederi. Nu är den rätta stunden kommen. Eckerö Line är ett välrenommerat finländskt företag med ett utmärkt varumärke och stark marknadsposition. Jag ser fram emot att få fortsätta det goda arbete som min företrädare och hans team har gjort, säger Tomas Sjödahl i pressmeddelandet.

Eckerö Lines nuvarande fraktdirektör Markku Onniselkä går i pension den 30 november 2022 och fortsätter därefter som Senior Advisor till den 28 februari 2023.