DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ägarförening sätter press på Viking Line om kortrutt

Aktieägarföreningen Viking vill att Viking Line återupptar trafiken mellan Mariehamn och Kapellskär. Det skriver föreningen, som passar på att påminna rederiet om dess rötter, i ett pressmeddelande.

Trafiken mellan Kapellskär och Mariehamn var startskottet för Ålandsfärjan, det som sedan utvecklades till Viking Line, skriver föreningen. Därför vill de betona betydelsen av att trafiken återupptas.

– Aktieägarföreningen ser behovet och betydelsen av att trafiken återupptas och kommer att arbeta för att det ska förverkligas, står det i pressmeddelandet, där föreningen också påminner rederiet om varför bolaget bildades från första början.

– Många ålänningar bidrog med startkapital i hopp om att garantera trafik mellan Åland och Sverige. Det var hjärtat i visionen, skriver man.

Uppmaningen formulerades i samband med föreningens styrelsemöte på onsdagen. Under mötet beslutade styrelsen också att delta på Viking Lines bolagsstämma den 23 april.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp