DELA
Foto: Pressbild

Ny bok med texter från ett troende liv

Författaren och Nyans kulturredaktör Karin Erlandsson kommer ut med ny bok i juli. Den här gången är det inte skönlitterärt: istället går boken närmare inpå det levda livet.
Hela havet stormar – och andra texter. Det är titeln på boken som kommer ut på förlaget Fontana Media. Den innehåller en samling opublicerade såväl som publicerade texter, mest i form av krönikor som skrivits under de senaste åren, för olika tidningar och radioframträdanden.

– En slags ”best of” med krönikor, säger Karin Erlandsson.

De opublicerade texterna har inte skrivits med någon publikation i åtanke, utan bara för att de måste uttryckas. Det är texter som är viktiga för Erlandsson, som behandlar tron, men inte nödvändigtvis på ett explicit sätt.

– Det är texter om ett vardagligt liv ur mitt perspektiv, och om hur mitt liv med Gud är. I all enkelhet, utan strider eller konflikter. Eftersom jag är troende är Gud med i alla aspekter, och jag behöver inte skriva ut den närvaron hela tiden. Ibland är det tydligt, ibland inte.

Boken är den första i sitt slag för Karin Erlandsson, men lär knappast bli den sista. Det finns material så det räcker, säger hon. Hela livet formas i boken, där också ämnen som utbrändhet, barnlöshet, sjukdom behandlas – livets händelser ur Erlandssons perspektiv, som karaktäriseras av:

– Att jag har ett otroligt kluvet förhållande till hopp, men att jag alltid väljer det, trots allt.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!