DELA
Foto: Jonas Edsvik

Vinnaren utsedd- Teodor tippade mest rätt

ISHOCKEY. Teodor Sjöblom prickade in flest rätt i sin VM-tipning och vann el-scootern från Midax. – Jag utgick i från de som brukar vara bra.

VM i ishockey är över för denna gång. Efter ett par veckors intensivt spel stod slutligen Kanada som vinnare efter att ha slagit Finland på övertid i finalen. VM:s slut betyder även Nya Ålands tippningstävling nu har avgjorts.

Vann gjorde Teodor Sjöblom som bland annat lyckades tippa rätt på hela prispallen – Kanada guld, Finland silver och USA brons.

– Jag vet inte om jag hade något direkt taktik. Jag utgick ifrån vilka länder som brukar vara bra och baserade min tippning på det helt enkelt, förklarar Teodor.

Hur tänkte du gällande medaljplatserna?

– Nå jag tänkte att Finland ändå är så pass bra att de måste ta sig långt men sen trodde jag ändå att Kanada skulle vara lite vassare. De brukar vara väldigt stabila så blev nog en lite överraskning när de spelade så dåligt i gruppspelet. Då han jag nog bli lite nervös för min tippning, säger Teodor och skrattar.

– Överlag var det nog ett lite konstigt VM då många av gruppspelsmatcherna inte alls gick som man hade trott.

Vilket lag hejade du på annars?

– Finland nog. Men det var lite av en win-win-situation för mig. Hade Finland vunnit hade jag blivit glad men nu när Kanada vann blev jag ändå glad för det betydde att min tippning blev rätt.

Vinsten blev en el-scooter från Midax – när premiäråket blir av är Teodor däremot inte säker på ännu.

– Kanske jag tar mig en tur redan i kväll om jag hinner.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp