DELA

Webb-tv: Teckningstävling togs hem av tjejtrio

Sjungande, dansande och kramande bönder pryder mjölkförpackningarna.

I går utsågs vinnarna i Ålandsmejeriet teckningstävling. Temat för årets tävling var ”Bonden med sin lyckliga ko”.
Över 300 sjätteklassister från hela Åland har skickat in bidrag

till tävlingen och nästan alla hade tagit sig till Ålandsmejeriets anläggning i Jomala i går för att hör vem som vunnit.
Då tävlingens vinnare utlystes stod det också klart att sjätteklassen i Ytternäs skola kunde dryga ut sin klasskassa med 500 euro.

Vinnarna valdes ut av en tre personer stor jury från mejeribolaget. Enligt juryn var det ett tufft jobb att välja ut vinnarna.

Helmjölks-tetran pryds av Alva Kahnbergs teckning och Ettans mjölk av Elsa Anderssons teckning. Båda eleverna går i sjätte klass i Ytternäs.

Den fettfria mjölken pryds av Rangsbyeleven Kajsa Karlssons teckning.

De vinnande bidragen pryder mjölkförpackningarna i ett år.
Vad klassen ska göra med prispengarna är ännu inte klart men en del av pengarna som Ytternäs får spenderas redan på nästa vecka klassen ska resa till Grönalund.

– Vi hittar säkert på något roligt, säger vinnaren Elsa Andersson som fick medhåll av klasskompisen Elvira Grahn som tog emot priset då kompisen Alva Kahnberg inte var på plats.

Det var 24 gången teckningsevenemanget arrangerades. Första gången evenemanget arrangerades var 1992 vilket gör årets tävling till historiens 24:e.

Efter att vinnarna hade fått sina diplom fick eleverna besöka bolagets bageri, mejeri, biogasanläggningen och ostmogningsanläggningen.