DELA
Foto: Wikipedia

Tallinn-Stockholm får fortsatt bantad tidtabell

Tallink Grupp fortsätter att trafikera linjen Tallinn-Stockholm med bara ett fartyg. Beslutet gäller hela resten av året, meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

Tallink Grupp har beslutat att inte lägga till ett andra fartyg till linjen Tallinn-Stockholm under 2022 så som ursprungligen var planerat. Rutten kommer därmed även fortsättningsvis att trafikeras av rederiets fartyg Baltic Queen och avgångarna från Tallinn och Stockholm sker varannan dag.

Rederiets fartyg Victoria I, som skulle ansluta sig till Baltic Queen på rutten från början av juni i år, kommer att läggas upp i Tallinns hamn när fartyget avslutar sin nuvarande trafik på rutten Tallinn-Helsingfors den 21 april, skriver man i meddelandet.’

Höjda priser

Anledningen sägs vara ”kraftigt höjda bränsle- och råvarupriser och en förändrad geopolitisk situation”. Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp, säger att beslutet varit hårt att fatta.

”Inget av de beslut om ändringar i rutter och tidtabeller vi gjort de senaste åren har varit lätta att fatta eftersom de påverkar våra kunders resplaner. Men efter att ha gjort en bedömning av möjligheterna att trafikera linjen på ett lönsamt sätt med två fartyg under rådande omständigheter … har vi landat i detta beslut”, säger han enligt rederiets utskick.

Man skriver också att man börjar leta efter andra möjligheter för fartyg Victoria I för resten av 2022. Man kommer att kontakta alla passagerare som berörs av beslutet och erbjuda alternativ för om- eller avbokning.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp