DELA
Foto: Pressbild

Tallink Silja inför coronapass

Från och med 1 december krävs covidbevis för alla passagerare över 18 år som reser med Tallink Silja från Stockholm. Detta för att bidra till att stoppa smittspridningen av covid-19 som nu ökar igen i många länder.

Det är inte bara restauranger i regioner i spridningsfasen som nu inför coronapass. Igår meddelade Tallink Silja att man kommer att begära covidintyg av alla vuxna passagerare på rutten Stockholm-Helsingfors.

– Tidigare har vi följt myndigheternas rekommendationer, men som pandemin utvecklas just nu har vi beslutat att införa ytterligare en åtgärd för att bekämpa smittspridningen och kunna erbjuda våra gäster en smittsäker resa, säger vd för Tallink Silja Ats Joorits i ett pressmeddelande.

Närmare 90 procent av svensk import och export kommer sjövägen. Tallink Grupp transporterar ett normalår cirka 10 miljoner resenärer på Östersjön, såväl turister som varor och yrkesresenärer transporteras mellan fem huvudstäder i Östersjöområdet, samt ytterligare fyra orter.

– Med dessa åtgärder skapar vi tryggare ombordmiljö för våra resenärer och bekämpar smittspridningen, säger Joorits.

Resenärer som åker med något av Tallink Siljas fartyg behöver uppvisa något av följande covidbevis innan ombordstigning:

Vaccinationsbevis för 2 doser vaccin

Intyg över negativt covid-19 test

Intyg över att resenären har tillfrisknat från covid-19 under de senaste 6 månaderna

Gäster som redan bokat en resa men saknar covidbevis ges möjlighet till ombokning via kundtjänst. Kontroll av covidbevis införs från den 1 december 2021.


Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp