DELA

Tallink-Silja byter fartyg på linjer

Tallink gruppen byter kryssningsfartyg på två av sina linjer. Därtill kommer Silja Europa att få en uppfräschning.

Fartygen Baltic Queen och Romantika flyttas tillbaka till den svenska marknaden.
– Vi planerar en större omdirigering av två fartyg och uppgradering av kvaliteten på tre linjer samtidigt, kommenterar Margus Hunt, försäljnings- och marknadsdirektör på AS Tallink Grupp i ett pressmeddelande.

Baltic Queen ska trafikera på linjen mellan Tallinn –Åland-Stockholm, istället för Tallinn – Helsingfors. Romantika kommer fortsättningsvis att trafikera Riga – Stockholm.

Silja Europa genomgår en uppgradering av passagerarutrymmena och ska enligt planen i pressmeddelandet att åter trafikera Tallinn – Helsingfors den 12 december.

Den 13 december beräknas Baltic Queen ersätta Romantika på Tallinn – Stockholm. När Romantika byter till linjen Riga – Stockholm kommer det att öka kapaciteten på rutten.
– Att göra förändringar och uppgraderingar på fartyg skapar vanligtvis ett intresse och nyfikenhet som i sin tur ger nya och positiva vibbar till alla våra marknader, säger Margus Hunt i pressmeddelandet.

Romantika kommer inom de närmsta månaderna att ändra nationsflagga från estnisk till lettisk flagga. Silja Europa och Baltic Queen kommer fortsättningsvis att trafikera under estnisk flagg.

Anna Björkroos