DELA
Foto: Jonas Edsvik

Tallink inför bränsletillägg nästa vecka

Från och med måndag 14 mars inför även Tallink bränsletillägg på biljettpriserna. Tillägget är tillfälligt och gäller fram till och med den 31 augusti.

Tillägget gäller på linjerna Helsingfors-Stockholm, Åbo-Stockholm och Tallinn-Stockholm för både kryssningar och reguljärresor. Tills vidare införs tillägget inte på linjen mellan Helsingfors och Tallinn. Redan bokade resor berörs inte av tillägget.

”Bränslepriserna har stigit rejält på mycket kort tid, varför vi tyvärr måste införa ett tillfälligt bränsletillägg för att fortsätta vår verksamhet och undvika stora förluster. Påslaget har dock hållits så lågt som möjligt då vi även vill ta hänsyn till våra resenärer som just nu står inför prisökningar även på många andra områden i livet. När situationen förändras igen fattar vi nya beslut utifrån situationen”, kommenterar Paavo Nõgene, vd och koncernchef för Tallink Group.

På linjerna Åbo-Mariehamn, Helsingfors-Mariehamn och Mariehamn-Stockholm är tillägget 1,90 euro per enkelresa. Enkelresa Helsingfors-Stockholm, Åbo-Stockholm och Tallinn-Stockholm får ett tillägg på 2,90 euro medan kryssning och tur och retur får ett tillägg på 5,80 euro.