DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Uppdaterad: Sunnanberg erbjuder värme och gemenskap

– Om det är någon som behöver värme för natten erbjuder Sunnanberg vårdhem värme, varma drycker och gemenskap. Det är möjligt att ta med egen madrass och filtar. Kontaktnummer till Sunnanberg är i kväll 0457 522 1631 (numret har rättats sedan det tidigare utskicket).

Det skriver Saltviks kommundirektör Ewa Danielsson i ett pressmeddelande, som skickades ut klockan 19.50 på onsdagskvällen.

Då ännu var största delen av hushållen i kommunen utan el.

Saltviksdirektören meddelar vidare:

– Saltvik har under hela dagen haft stora problem med mobilnätet och kommunens telefonväxel har varit ur funktion, även mobiltelefonerna har varit svåra att nå.

– Vid Sunnanberg äldreboende har allt fungerat för klienterna tack vare reservkraft och hemtjänsten har varit ut med mat och besök till de äldre enligt plan.

– Daghemmen har varit stängda i dag. Om strömmen kommer tillbaka håller daghemmen öppet i morgon, i annat fall försöker kommunen ordna en alternativ plats att vara på. Närmare information om detta fås i morgon bitti från respektive daghem.

– För övrigt uppmanas invånare att ta hand om varandra samt att inte använda vatten i onödan, då det belastar avloppsnätet.