DELA

Förstärkning till elandelslaget

Ålands elandelslag får förstärkning från både Finland och Sverige.

Det här pressmeddelandet skickade vd David Karlsson ut klockan 21.12 på torsdagskvällen:

Arbetet att återställa elnätet har fortsatt mycket intensivt i dag. Skärgårdens 10 kV nät är nästan helt återställt och allt fler kunder har återfått strömmen även på fasta Åland.

Vi har fått ett enormt gensvar på våra önskemål om hjälp och det är vi oerhört tacksamma för! Förutom egen personal och montörer har vi entreprenörer, kollegor, frivilliga brandkårer, skärgårdsmontörer, pensionerad personal, myndigheter, landskapet, kommuner samt andra frivilliga som hjälpt oss fantastiskt. Tack!

Vi har dessutom nu fått förstärkning med sju linjemontörer från Finland och senare ansluter 11 till. Från svenska elbolag har vi via kontakter genom Energiföretagen Sverige för störningar beställt ytterligare 5 linjemontörslag med 2 personer i varje lag. Dessa kommer i morgon eftermiddag och under helgen.

Vi fokuserar fortsättningsvis på 10 kV nätet men småningom kommer fokus även att hamna på lågspänningsfelen. Cirka 60 % av kunderna har nu ström. Vi har full förståelse för olägenheten som de kunder som ännu saknar ström drabbas av men vi gör allt vi kan att så snabbt som möjligt att åtgärda det.