DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>EXPANDERAR Bland annat genom marknadsföring på hemsidan www.invesdor.com har grundaren Tony Asumaa fått 163 personer att teckna sammanlagt 4 500 aktier i Amalias limonadfabrik.

Succé för Amalias aktieemission

163 nya ägare och över 86 000 euro i nytt kapital. Det blev resultatet av Amalias limonadfabriks nyemission som avslutades natten till i går.
– Det gick jäkligt bra, konstaterar Amalias grundare Tony Asumaa.

Hittills har Asumaa varit en av tre ägare till bolaget Amalias limonadfabrik. Nu får han sällskap av 163 personer till.

– Många av dem är ålänningar, men de flesta är från fastlandet. Det finns också många från Sverige och sedan personer från ett 10-tal andra länder, berättar han.

Tanken med nyemissionen var dels att få in nya ägare, och med dessa ny kunskap till bolaget, dels att få in nytt kapital för att kunna investera i en mer effektiv buteljeringslinje.

– Med en sådan kommer vi att kunna femdubbla vår produktion, från 300 till 1 500 flaskor i timmen, berättar Tony Asumaa.

Minimimålet för emissionen var att få in 31 260 euro, berättar Asumaa, men när klockan slog 12 natten till tisdag hade aktier för så mycket som 86 540 euro sålts i bolaget.

– Det är otroligt positivt att så många tror på bolaget, det ger förstås motivation, säger Asumaa och tillägger:

– Det finns ett intresse utifrån för åländska bolag, man behöver inte bara springa till landskapsregeringen för att få stöd.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!