DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>STRATEGISK POLITIK Ian Marquardt, Joakim Franz och Harry Jansson. Marquardt, bor i Sofia i Bulgarien men är ursprungligen från USA där han bland annat har jobbat med den amerikanska senaten. Franz är finlandssvensk statsvetare med lång erfarenhet från både EU-parlamentet och kommissionen.

Strateger hjälper Harry Jansson till lantrådsstol

Hur kan Centern göra ett kanonval i höst?

Partiet specialtrimmades i går kväll.
Valstrategen Ian Marquardt och kampanjchefen Joakim Franz jobbar båda för det europeiska mittenpartiet ALDE.

De reser från val till val inom EU, eller rättare sagt från valkampanj till valkampanj för det är på den nivån deras specialkunskaper behövs som mest. I går var det den åländska Centerns tur, partiet har sedan 2012 observatörsstatus i ALDE.

På programmet fanns bland annat en workshop där 25 av partiets medlemmar fick fundera på vad man bör göra för att vara starka i valrörelsen och kamma hem många röster.

– Fördelen här är att Centern redan är ett framgångsrikt parti som sitter i regeringen samtidigt som det inom partiet finns en stark vilja att förnya sig, säger Joakim Franz.

– Vi har bjudit hit Franz och Marquardt för att diskutera vad vi kan göra för att förbättra det åländska valdeltagandet som särskilt i riksdagsvalet ju är mycket dåligt. Vi ser det som vår plikt och vårt ansvar att göra något åt det, säger Centerns partiledare Harry Jansson.

Skall de nya taktiska strategier som eventuellt kommer ut ur det här ta Harry Jansson till lantrådsposten?

– Varför inte? Det är ett naturligt steg.

Läs mer i papperstidningen!