DELA
Foto: Niklas Grönholm

Storrenovering av hotell klar i tid

Det kända hotellet på Norra Esplanadgatan 3 i Mariehamn har renoverats i två års tid.

Nu är det omfattande projektet så gott som klart, lagom till turistsäsongen drar igång.
Efter att Zaida och Jesper Blomsterlund tog över Park Alandia Hotell, även känt som Park, påbörjade paret en fullständig renovering av byggnaden som tidigare ägdes av Viking Line. Nu efter två års renovering har hotellet öppnat sina dörrar igen.

– Nu är nästan hela hotellet med sina 92 rum klara, allt utom poolen och bastun som väntas att bli klara till årsskiftet, säger Jesper Blomsterlund.

Hotellets reception, lobby och restaurang har också fått ett ordentligt ansiktslyft, därtill har tre nya sviter byggts till där den tidigare ägaren för Viking Line hade kontor. Park Alandia Hotell som är ett bekant ställe för många ålänningar och turister har flera stamkunder som besöker hotellet.

Renoveringen som genomfördes i två etapper har trots några små överraskningar gått enligt planerna. Den första juni checkade de första gästerna in i det förnyade hotellet.

– Vi planerade att renoveringen skulle vara klart i maj 2018, och så blev det, säger Jesper Blomsterlund.

Vid renoveringen revs allt bort tills bara ”skelettet” var kvar. Vid renoveringen upptäckte man asbest i några av rummen som måste tas bort vilket förlängde renoveringen med några veckor, berättar han.

Paret Blomsterlund är jättenöjda med renoveringen, och säger att lobbyn och fasaden överträffade förväntningarna. De anlitade en inredare och en arkitekt som har planerat och kommit med förslag till paret.

Se hur det ser ut invändigt på nya Park i ett stort bildreportage i torsdagens Nya Åland!