DELA

Störningar i trafiken vid vägbygge i Sviby

Boende och trafikanter längs norra Svibyvägen har störts av vägarbetet som pågått i tre veckor.

Björn Ekblom, vägmästare vid landskapets infrastrukturavdelning, förstår kritiken.
Det handlar om grundförstärkningar och asfaltfräsningar längs hela den 3,3 kilometer långa sträckan från Svibydagiset vid Flygfältsvägen till Godbyvägen i Dalkarby.

Varför har landskapsregeringen inte informerat om bygget och hur det skulle påverka trafiken, undrar en boende längs vägen.

Skyltar om att bygget pågår finns i båda ändar av vägen men det framgår inte att det gäller hela sträckan, eller hur länge bygget ska pågå.

När en bilist viker in på vägen och upptäcker att det är grov grusväg hela sträckan är det ”för sent” att vända, säger den boende.

– Det grova gruset gör vägen svårkörd för alla. Häromdagen såg jag en man med handikappcykel som kom längs vägen från dagiset i Sviby. En dag var vägen blockerad vid Källarvägen. Vi hade bråttom och måste ta vägen via östra Sviby där genomfartstrafik inte är tillåten.

Trafiken på vägen har ökat kraftigt de senaste åren, delvis som en följd av att många bostäder byggts området och att S-Markets affär öppnats i Möckelö.

Vid en trafikräkning på norra Svibyvägen 2007 registrerades 642 fordon på ett dygn. Den senaste trafikräkningen gjordes i januari 2013 mellan Svibydagiset och det nya bostadsområdet. Då registrerades 1 402 fordon.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!